Producenci

Babeczki Kopce Kreta 264 g - Dr Oetker

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,99 zł 8.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Dr Oetker
Kod produktu: 5900437081823

Opis

Lubisz Kopiec Kreta i chciałabyś robić go częściej? Jest na to sposób: Babeczki Kopce Kreta! Uproszczone przygotowanie, komplet niezbędnych składników i przyjazna instrukcja to tylko część ich zalet. Opakowanie zawiera ciasto, masę, płatki czekolady i foremki. Zaskocz bliskich Kopcem Kreta w formie pysznych babeczek!

Składniki do przepisu Babeczki - Szukające zajączki

Babeczki:

1 opak. Babeczek Kopce Kreta Dr. Oetkera
1 szt. jajka
80 ml oleju
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 szt. banana (dużego)
2 łyżki soku z cytryny

Do dekoracji:

2 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. Lukru gotowego białego Dr. Oetkera
1 opak. Lukru gotowego różowego Dr. Oetkera
100 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 minut do zamrażalnika). Całość wymieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

Pieczenie: Blachę z foremkami wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 °C. Czas pieczenia: około 15 - 18 min.

Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę możesz ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu.

Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki na środku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nimi wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana.
 
Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Całość ubijaj przez ok. 2 minuty, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw do lodówki do schłodzenia na 30 minut, a w tym czasie przygotuj dekoracje.

Dekorowanie: 

Lukier plastyczny podziel na 6 równych części. Z każdej oderwij ¾ i uformuj dużą kulkę - brzuszek zajączka. Z pozostałej części uformuj 3 kulki: jedną na ogonek i 2 na łapki. Kuleczki na łapki zajączka delikatnie wyciągnij i spłaszcz, by były podłużne i szersze z jednej strony. Lukier klasyczny i lukier różowy rozpuść w kąpieli wodnej. Na każdej łapce z szerszej strony, przy pomocy wykałaczki różowym lukrem namaluj trzy kropki – paluszki zajączka, a z węższej strony większą różową elipsę – piętkę zajączka. Brzuszki i ogonki zajączka nadziej na wykałaczkę zamoczoną w lukrze klasycznym i obtocz ją w wiórkach kokosowych. Elementy odstaw do wyschnięcia na papierze do pieczenia. Brzuszek zajączka umocuj na babeczce, delikatnie dociśnij, aby dekoracja dobrze się trzymała. Następnie przy pomocy lukru klasycznego przymocuj ogonek i stopy zajączka. Udekoruj w ten sposób wszystkie babeczki. Odstaw do wyschnięcia.

Kraj pochodzenia: Polska

 
 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl