Producenci
Promocje
SOK POMIDOROWY BEZGLUTENOWY BIO 300 ml - BIO FOOD
SOK POMIDOROWY BEZGLUTENOWY BIO 300 ml - BIO FOOD
6,49 zł 4,99 zł
szt.
SYROP MALINOWY BIO 250 ml - BIO FOOD
SYROP MALINOWY BIO 250 ml - BIO FOOD
12,99 zł 9,99 zł
szt.
BŁONNIK WITALNY BIO 150 g - BIO PLANET
BŁONNIK WITALNY BIO 150 g - BIO PLANET
16,99 zł 12,99 zł
szt.
JARMUŻ SPROSZKOWANY BIO 125 g - BIO PLANET
JARMUŻ SPROSZKOWANY BIO 125 g - BIO PLANET
15,49 zł 12,99 zł
szt.
MACA (KORZEŃ) W PROSZKU BIO 150 g - BIO PLANET
MACA (KORZEŃ) W PROSZKU BIO 150 g - BIO PLANET
12,99 zł 9,99 zł
szt.
BURACZKI TARTE BIO 540 ml - KOWALEWSKI
BURACZKI TARTE BIO 540 ml - KOWALEWSKI
8,49 zł 5,99 zł
szt.
KAPUSTA KISZONA BIO 450 g  - SĄTYRZ
KAPUSTA KISZONA BIO 450 g - SĄTYRZ
8,99 zł 6,99 zł
szt.
OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE
OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE
18,99 zł 15,99 zł
szt.

Ciasto I Krem Karpatka 380 G - Dr. Oetker

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,99 zł 6.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 5900437086163

Opis

Pyszne i efektowne połączenie kruchego, złocistego ciasta z delikatnym kremem. Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi. 

Składniki do przepisu Przepis na Karpatkę z truskawkami

Krem:

500 ml mleka
1 opak. Ciasta i kremu do Karpatki Dr. Oetkera
200 g masła

Ciasto:

250 ml wody
125 g masła
4 szt. jajek

Do dekoracji:

200 g truskawek
2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Przygotowanie kremu: Z 500 ml mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki z kremem. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu aż do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Odstaw do wystudzenia. Ostudzony krem zmiksuj, a następnie zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj do kremu masło aż do połączenia składników.

Przygotowanie ciasta: Piekarnik podgrzej do 210°C bez termoobiegu. Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do ciasta i energicznie wymieszaj. Cały czas mieszając podgrzewaj przez ok. 1 minutę do uzyskania z ciasta z kuli. Zdejmij z ognia i gorące ciasto przełóż do miski. Miksuj i dodawaj kolejno po 1 jajku aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto podziel na dwie części. Jedną z nich rozprowadź cienką warstwą w blaszce o wym. 25 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia, a drugą przykryj folią.

Pieczenie: Ciasto włóż do  piekarnika nagrzanego do temp. 210 °C. Czas pieczenia: około 25 min.
Następnie zmniejsz temperaturę do 150 °C. Czas pieczenia: około 15 - 20 min.
Drugą część ciasta upiecz tak samo.

Przekładanie: Gdy ciasto wystygnie, na jedną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem, ułóż na nim umyte, odszypułkowane i osuszone truskawki, lekko dociskając w kremie. Przykryj drugą częścią ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
 
Kraj pochodzenia: Polska 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl