Producenci
Promocje
SOK POMIDOROWY BEZGLUTENOWY BIO 300 ml - BIO FOOD
SOK POMIDOROWY BEZGLUTENOWY BIO 300 ml - BIO FOOD
6,49 zł 4,99 zł
szt.
SYROP MALINOWY BIO 250 ml - BIO FOOD
SYROP MALINOWY BIO 250 ml - BIO FOOD
12,99 zł 9,99 zł
szt.
BŁONNIK WITALNY BIO 150 g - BIO PLANET
BŁONNIK WITALNY BIO 150 g - BIO PLANET
16,99 zł 12,99 zł
szt.
JARMUŻ SPROSZKOWANY BIO 125 g - BIO PLANET
JARMUŻ SPROSZKOWANY BIO 125 g - BIO PLANET
15,49 zł 12,99 zł
szt.
MACA (KORZEŃ) W PROSZKU BIO 150 g - BIO PLANET
MACA (KORZEŃ) W PROSZKU BIO 150 g - BIO PLANET
12,99 zł 9,99 zł
szt.
BURACZKI TARTE BIO 540 ml - KOWALEWSKI
BURACZKI TARTE BIO 540 ml - KOWALEWSKI
8,49 zł 5,99 zł
szt.
KAPUSTA KISZONA BIO 450 g  - SĄTYRZ
KAPUSTA KISZONA BIO 450 g - SĄTYRZ
8,99 zł 6,99 zł
szt.
OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE
OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE
18,99 zł 15,99 zł
szt.

Sernik Królewski 520 G - Dr. Oetker

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,79 zł 8.79
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 5900437086057

Opis

Pyszny sernik otulony czekoladową kruszonką, oryginalny i niepowtarzalny.

Składniki do przepisu Sernik królewski z malinami i mascarpone

Ciasto:

1 opak. Sernika królewskiego Dr. Oetkera
80 g masła (miękkiego)
1 szt. jajka
2 łyżki wody

Masa serowa:

250 g serka mascarpone
1000 g twarogu (mielonego)
120 g cukru pudru
5 szt. jajek
350 g malin

Do dekoracji:

1 łyżka cukru pudru
50 g malin

 

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C. Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło, jajko i 2 łyżki wody. Zagnieć ciasto tak, aby było gładkie. Wylep ciastem dno blaszki.

Pieczenie: Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika nagrzanego do temp.180 °C. Czas pieczenia: około 15 min.
 
Masa serowa: Serek mascarpone przełóż do miski i zmiksuj. Dodaj twaróg, mieszankę do masy serowej oraz przesiany cukier puder. Żółtka oddziel od białek, dodaj do masy i zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy serowej. Na upieczony i przestudzony spód wyłóż świeże maliny. Przelej masę serową i rozprowadź równomiernie.
 
Pieczenie:  Blachę z ciastem wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 160 °C. Czas pieczenia: około 70 min.

Po upieczeniu uchyl lekko drzwiczki piekarnika i pozostaw ciasto do wystudzenia.

Dekorowanie: Sernik posyp cukrem pudrem i udekoruj malinami.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl