Producenci
Promocje
ALOES ŚWIEŻY BIO ( 1kg )
ALOES ŚWIEŻY BIO ( 1kg )
17,99 zł 17,99 zł
kg
ALOES Świeży BIO na wagę
ALOES Świeży BIO na wagę
19,99 zł 17,99 zł
kg

Sernik Na Zimno 195 G - Dr. Oetker

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,99 zł 5.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 5900437087009

Opis

Wystarczy dodać samo mleko lub połączyć je z ulubionym dodatkiem (serki, jogurt, mascarpone lub śmietanka) i zmiksować, a następnie schłodzić. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, a także przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity.

Składniki do przepisu Brzoskwiniowa kostka sernikowa:

Biszkopt:

100 g mąki
40 g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
4 szt. jajek
150 g cukru
1 opak. Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera

Przełożenie:

2 opak. Galaretki o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera
800 ml wody (wrzącej)
1 puszka brzoskwiń w syropie (odłóż 2 połówki do dekoracji)

Poncz:

100 ml wody + 100 ml syropu z brzoskwiń
½ szt. cytryny

Masa sernikowa:

1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera
500 ml mleka (schłodzonego)
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 170°C. Dno blachy o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Mąki przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawaj stopniowo cukier wymieszany z cukrem wanilinowym. Nie przerywając ubijania dodaj żółtka. Na końcu wsyp przesiane z proszkiem mąki i delikatnie wymieszaj rózgą do połączenia się składników.

2

Pieczenie

Masę przełóż do blachy, wyrównaj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 170 °C. Piecz do tzw. suchego patyczka.

Czas pieczenia: około 35 min. Po upieczeniu odstaw biszkopt do całkowitego wystudzenia.

Przełożenie: W czasie gdy biszkopt się piecze, do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj aż się rozpuszczą. Odstaw do wystudzenia.

Brzoskwinie odsącz z syropu (odłóż 2 połówki do dekoracji) i pokrój w niedużą kostkę. Kawałki brzoskwiń dodaj do wystudzonej galaretki wymieszaj i wstaw całość do lodówki do momentu aż galaretka zacznie nabierać mocno żelowej konsystencji.

Wystudzony biszkopt wyjmij z blachy, zdejmij papier do pieczenia i odetnij ewentualne wybrzuszenia. Na dnie formy ułóż nowy kawałek papieru, a na nim połóż biszkopt. Składniki na poncz wymieszaj ze sobą i nasącz delikatnie biszkopt.

Tężejącą galaretkę z brzoskwiniami wyłóż równomiernie na biszkopt i wstaw do lodówki do stężenia. Gdy galaretka wyraźnie stężeje przygotuj masę sernikową.

Masa sernikowa

Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj śmietankę i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Gotową masę sernikową wyłóż równomiernie na galaretce. Szpatułką zakończoną ząbkami zrób dekoracyjny wzór, a na koniec udekoruj plasterkami brzoskwiń. Wstaw do lodówki na ok. 1 h do schłodzenia.

Kraj pochodzenia: Polska

 
 
 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl